Robotika

 

A kütyük akaratunk ellenére is jelen van a mindennapjainkban. Teljesen kizárni ezeket az életünkből szinte lehetetlen, hiszen mindannyiunk zsebében ott lapul legalább egy mobiltelefon. Már egészen kisgyermekkorban válik életünk részévé a digitális technika, hiszen sokszor tapasztaljuk, hogy a talán még önállóan lépkedni sem tudó gyermekek a tablet és a telefon kezelésében előrébb járnak a felnőtteknél. Viszont nekünk felnőtteknek kiemelt felelősségünk van abban, hogy gyermekeink mire, mikor és mennyit használják ezeket az eszközöket.

Az informatikai készségekre szüksége van a 21. század emberének. A gyerekeknek el kell sajátítaniuk azokat a készségeket és képességeket, melyek a gépek világában, a digitális korban való eligazodást fogja segíteni. Nem mindenkiből lesz programozó informatikus, de a praktikus tudás birtokában lenni mára nem lehetőség, hanem szükség.

A most induló Robotika tehetségfejlesztő foglalkozás amellett, hogy a WeDo2.0. és a LEGO Mindstroms EV3 robotok építését és programozását kínálja a gyerekeknek, támogatja az analitikus gondolkodást, a döntéshozatali képesség fejlődését, az együttműködési készségük is erősödik.

A foglalkozások elsősorban a robotok építésére és programozására, az eszközhasználatra fókuszálnak, de lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a hétköznapi digitális eszközhasználat kérdései szóba kerüljenek. A digitális tér veszélyeiről, az átalakuló közösségek előnyeiről és hátrányairól, az eszközhasználat „órarendjéről” is szó eshet.

A Tehetségfoglalkozások+plusz keretében minden csütörtökön 17:00-18:30 között zajlanak a Robotika tehetségfejlesztő foglalkozások, melyre várjuk az érdeklődő gyerekeket.

Jelentkezni, telefonon ((+36) 70/6789-033 ) vagy e-mailben (xvtehetsegegyesulet@gmail.com) lehet. Elérhetőségeinken a felmerülő kérdéseikre is készséggel válaszolunk.

Palota Tehetségfejlesztő Egyesület